2011. október 20., csütörtök

4.rész értékelése



Forrás:sorozatjunkie.hu

Úgy tűnik, hogy a Terra Nova teljesen a “heti probléma” sémára áll rá, és nagyon minimális lesz az átívelés. Itt is kaptunk kábé 3-4 erre áldozott percet, miközben a rész nagyja egy helyszínen játszódott. Ezzel igazából nincs is baj, ennek a stílusnak is megvan a hatalmas rajongótábora, csak én nem tartozom abba bele. Még maradok, de heti posztokat nem biztos, hogy tudok ígérni. Meglátjuk.


Például ebben a részben kiderült, hogy miképp üzennek a jövőbe. Na bumm, egysoros magyarázat, ami a sorozat világába simán illik, nincs vele baj, csak kicsit több előrelépés jobban esne. Na jó, még kaptunk egy rövid jelenetet ennek kapcsán. Ezen kívül mindenki összejött mindenkivel, és ismét az orvosok kezébe került egy probléma, amit megoldhattak 1 részen belül.
Mivel egész korrekt CGI-t kaptunk dínók szempontjából, így ott el is tűnhetett a részre fordítandó összeg nagyja, így kénytelenek voltak kevés helyszínesre és statisztásra írni a többi jelenetet. Igazából, ha “egy rész – egy ügy” szempontból nézzük, akkor nyugis őslényes sorozat, korrekt megvalósítással, de valójában nincs benne olyasmi plusz (a helyszín sem), ami kellően ellensúlyozná a rossz szappanoperát. Itt a rosszon van a hangsúly, mert a kapcsolati hálót lehetne érdekesebben is írni, de inkább a nagyon fekete-fehéret kapjuk.
Nem érzem úgy, hogy nekem is el kéne kapni azt a kórt, és mindent elfelejteni, de ha kihagyom ezt a részt sem vesztek semmit. Az olcsó, “mindennek jelentősége van” megoldás pedig kezd zavarni. A betegség, a gyűrű, olyan nyilvánvalóan voltak ezek kiemelve, hogy csak a fejét tudja fogni az ember. Ehhez képest a Mentalista egy rejtélyekkel teli kiszámíthatatlan utazás, pedig valójában nem az.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése