2011. november 20., vasárnap

7.rész értékelése



Forrás:sorozatjunkie.hu

Jött a meteor és… Nem, nem haltak ki a dinoszauruszok. Viszont elhozott nekünk egy jó részt. Igen, ilyen is előfordul. De még mielőtt mindenki eszeveszett darálásba fogna, jelzem, hogy nem arról van szó, hogy a Terra Nova hirtelen a komoly és high conceptsorozatokra jellemző vonásokkal vérteződött volna fel, hiszen továbbra is epizodikus, minimális átívelés van, kihagyhatóak a részek és érthető marad minden. A TN mindössze a saját ifjúsági sorozatos stílusában (tudjátok, az alkotók anno “A farm, ahol élünk – Őskor Edition”-ként aposztrofálták) hozott egy olyan részt, amit akár évezni is lehetett. Most használhatom a “műfajában” kitételt az értékelésnél, pedig mindig is utáltam, de itt muszáj.
Persze semmi komolyról sincs szó, a középpontban egy meteor becsapódása volt, ami működésképtelenné tette egy időre az elektronikát, így kaptunk egy megoldásra váró problémát a családi pici lányával (balul elsült közös program apuval), egyet a család idősebb lányával (balul elsült titkos randi) és egyet Anyuval (balul elsült műtét) – ebből is látszik, hogy a fókusz egyértelműen a család, sőt, a gyerekek,szóval aki nem tudja a műfajra átállítani magát, annak kár büntetnie magát, majd szólunk, hogy mikor jön a komolyabb átívelés.
Szóltunk. Most jött, hiszen az utolsó pár percben a néhány résszel ezelőtt bedobott szál végigment (a Hatosok ellopták a dobozt, amit leszállítottak Taylor eltűntnek hitt fiának) – de még mindig nem vagyunk ott, hogy ez lenne a középpontban. Mondjuk nem is biztos, hogy baj, mert nem érzem az átívelésben a sok anyagot. Még pár perc részenként és megmondják, hogy ezért meg azért történt az, ami és kész. Szóval, aki csak ezért nézi a sorozatot és nem érdeklik az éppen aktuális epizodikus problémák és a fiatal szerelmesek, annak elég megkérdezni kommentben, hogy mi történt (vagy évad végén 5*3 perc megnézésével szintre hoznia magát) és kivárnia azt a pontot, ahol Fringe-módra komolyabban is beindítják a mitológiát. Ha ugyan lesz ilyen pont.
Magáról a részről sokat nem is lehet mondani, remélem nem nagy spoiler, hogy megvolt egy Első Csók, hogy hallhattunk benne pókos mondókát és, hogy egy pici lányból hős lett, hiszen megtett olyat, amire sok felnőtt képtelen lett volna – és még egy kis dinofélszet és közelharcot is belecsempésztek a vége felé. Viszont mivel normálisan össze volt rakva, ezért nem nagyon tudok belekötni, kábé ilyennek kell lennie egy családi sorozat random epizódjának. 5/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése