2011. november 3., csütörtök

6.rész értékelése



Forrás:sorozatjunkie.hu

Nem nézőknek annyi, hogy átívelő szál nem nagyon volt, csak egy jelentéktelenebbet görgettek tovább a rész végen pár percben – mindent elmond, hogy a 1×06 elején sincs “előző részek tartalmából” összefoglaló. Nézőknek meg…: a múltkor elszóltam magam, mert az 1×03 és az 1×04 az 1×06 is úgy kezdődött, hogy egy dinó megölt valakit. Szegény rész eleji random karaktereket akár pirosba is öltöztethetnék, akkor sem lenne nyilvánvalóbb, hogy mi vár rájuk.
Nu. Szóval egy kihagyható résszel gazdagodhattunk, ami viszont sokadjára is rámutatott, hogy milyen sorozat a Terra Nova, hiszen a “megöltek valakit, ki a tettes?” A-sztori mellett  a B-sztori egy dinótojás babusgatásáról szólt, ami biztosan varázslatos lehet, főleg egy kisgyerek szemével, de mindez eléggé szembement (vagy csak kompenzálta) a gyilkosos szál hangulatával. Utóbbiban csak egyetlen érdekes dolog volt, bár sokat nem rugóztak rajta: mi történik egy gyilkossal Terra Nova-n. (Mondjuk a néző részéről bármi is történhet, hiszen egy random, eddig nem ismert ember iránt akkor sem fogunk érezni semmit, ha nagyzenekari szólamokra néz szomorúan. Nem is értettem, hogy miért akartak érzelmeket csiholni belőlünk.)
Tudom, ez nem az a sorozat, de valahol talán érdekelt volna, ha jobban bemutatják a TN-társadalom felépítését, berendezkedését, ha többet megtudunk a környezetről, de újfent csak pár elejtett mondatból tudhattunk meg ezt-azt Ennyi. A szint ugyanaz, mint eddig. Nem túl érdekes végeredmény, ami most nálam 4/10, de csak azért, merttovábbra is a pozitívumok hiánya a legnagyobb negatívuma a Terra Nova-nak. Igazából még mindig nem nagyon tudom ostorozni, s ez most részemről kifejezetten elismerés, hiszen az írók a maguk elég naiv eszközeivel megvalósítják azt, amit elképzelnek, s itt nem zavarnak holmi sztoriszöveten tátongó lyukak, melyek kvázi elvárásként kezelhetőek.
Egy biztos, a Jim Shannon, a nyomozó-spinoffról véglegesen lemondhatunk, ha ezzel a résszel akarták volna bevezetni. Hősünk valószínűleg nem volt osztályelső annak idején az akadémián.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése