2011. október 8., szombat

Stephen King


Forrás: index.hu

Nincs rossz éve a világ legolvasottabb horrorszerzőjének, a Bag of Bones-ból (Tóparti kísértetek Csontkollekció) minisorozat készül az A&E-nél, a Setét torony-megfilmesítés nagyszabású tervei ugyan kútba estek, de valamilyen formában még várható, hogy láthatjuk, harmadikként pedig itt van az Under the Dome (A búra alatt), aminek tévés jogait a Showtime vásárolta meg, és készít belőle sorozatot.

A gyártó a DreamWorks Television, tehát az egyik producer hivatalból is Steven Spielberg lesz, aki várhatóan nem vesz részt majd a napi munkálatokban, viszont a nevével mindent el lehet adni. Az Under the Dome egy kisvárosról szól, ami köré-fölé egy szép napon átlátszó, de átjárhatatlan kupola borul, és a lakosok, miután meggyőződtek arról, hogy kijutni nem nagyon lehet, jobb híján egymásnak esnek, és régi sérelmeiket rendezik le egymással.

A projekt írója egyelőre nem ismert, de már felmerült Carlton Cuse (Lost) neve, mint showrunner-készítőé, vele annyira rosszul nem járna a Showtime. A sorozat jelen állás szerint egy évadban dolgozná fel az 1100 oldalas könyv történetét. S DreamWorks TV szépen lassan meghatározó szereplője lesz a piacnak, hiszen a TNT-n megy a Falling Skies, a Fox-ra jön a Terra Nova, az NBC-re a Smash (midseason) és az ABC-re a The River (dettó midseason), nem beszélve a Showtime-ra visszatérő Borgiákról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése